Het debuutseizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup wordt komend weekend tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen afgesloten. Nog één keer zal een veld van 17 Ford Fiesta ST Line’s om de twee weekendzeges strijden. 

In zowel Klasse 1 als 2 is nog geen kampioen gekroond, maar het moet raar lopen willen Bas Koeten Racing-teamgenoten Loek Hartog en Laurens de Wit zondagavond niet met de titels huiswaarts keren.

Klasse 1

In het kampioenschap voor coureurs tot 24 jaar gaat Loek Hartog op kop. De coureur van Bas Koeten Racing heeft 191 punten tegenover de 165 punten van Dominique Kraan. Met maximaal 43 punten nog te scoren is het gat van 26 punten niet direct onoverbrugbaar voor Kraan, maar kan Hartog met een tweede plaats in een van de twee races de titel al binnenhalen.

Zowel Hartog als Kraan wonnen afgelopen zomer tijdens de Gamma Racing Day ieder één keer. Voor Kraan was zijn overwinning het begin van een reeks weekenden waarin hij steeds een race wist te winnen. En winnen is precies wat hij moet doen—de rest hangt van Hartog af.

Daan Pijl bezet de derde plaats. De protegé van Cor Euser heeft nog een kleine kans op de tweede plaats, maar zal waarschijnlijk drukker zijn met het achter zich houden van Lorenzo van Riet: Pijl staat op 138 punten, Van Riet op 123.

Klasse 2

Bij de ‘veteranen’ heeft Laurens de Wit (192 punten) de beker met één hand vast. Hij heeft niet meer dan een negende plaats nodig en met negen deelnemers dit weekend in Klasse 2 komt dat neer op één wedstrijd uitrijden. De coureur van Bas Koeten Racing heeft dit jaar in alle races het podium gezien, dus De Wit staat dit weekend geen zware klus te wachten.

Liroy Stuart (156 punten) staat tweede op 36 punten achterstand op De Wit en heeft Marcel Dekker op 29 punten achter zich. Voor Dekker is er werk aan de winkel wil hij nog tweede worden, maar kan moed putten uit zijn optreden eerder dit jaar in Assen tijdens de Gamma Racing Day toen hij zijn Ford Fiesta ST Line naar twee felbevochte zeges reed.

Tijdschema

De eerste vrije training van de Ford Fiesta Sprint Cup staat voor zaterdag 10:00 uur op het programma, met de tweede training om 11:45 uur gevolgd door de kwalificatie om 15:25 uur. Op zondag wordt geracet: race 1 gaat om 11:00 uur van start, race 2 om 15:55 uur. Beide races duren 30 minuten.